DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2013 - 2014

29.12.-1.1.

S Marjánkou jsme se zase rozhodly strávit pár společných dní, a tak jsme v pondělí navečer přijely do Mikuláše. Hned druhý den brzy ráno jsme vstávaly a vlakem vyrazily do Neratova ke koním. Pamče se tam stejně jako mně líbilo :). A ještě jednou děkuji Bentíkovi a Marjánce za projížďku :). Na další den jsme jsme naplánovaly dvě procházky v okolí Mikuláše. Spolu s psiskama jsme si užívali sněhovou nadílku a večer čekaly na příchod nového roku...

Fotky naleznete ZDE!

 

28.12. O Ratenickou beranici

Na nedělních ratenických dvojzkouškách se nám podařilo v první zkoušce SA2 disknout, kvůli kupě odmítnutí. Ve druhé zkoušce SA2 jsme se umístily na 2. místě. A protože se v prvním běhu diskla všechna "eska", tak i v součtech jsme získaly 2. místo :).

21.12. Vánoční sraz šetlií

Rok utekl jako voda a opět jsme se setkali na srazu šeltií. Kromě nás se zúčastnila čivava, borderák a krašák. Letos v Kutné Hoře a jejím okolí, neboť hlavní náplní byla asi deseti kilometrová procházka. Trasa začínala prohlídkou části města i s odborným výkladem, a pak už jsme postupně město opouštěli a psi mohli běhat na volno v přírodě. Den jsme si náramně užily a podle ohlasů snad nejen my, ale i ostatní účastnici, které jsme trasou provedly :).

20.12. Vánoční dárek

Na dogdancingové závody do kategorie dvojic jsme plánovaly přihlásit se s Marjánkou už někdy v srpnu, ale netušily jsme, jak se nám to krátkce před akcí všechno zkomplikuje. Tak přišly různé změny. Jako nejhlavnější bych považovala výměnu Justýnky za Aidičku, která to ovšem zvládla skvěle. Na to, že několik cviků vůbec neuměla, se za pár dní doučila, co bylo potřeba a mohly jsme vyrazit, i když to při posledním a vlastně i prvním nacvičování sestavy nebypadalo moc dobře. Kupodivu jsme odtančily skoro podle našich představ a v konkurenci dalších osmi dvojic se umístily na 3. místě!

Video ke shlédnutí ZDE!

Foto: Martina Irglová

 

2.11. Mezinárodní výstava psů

Na Double CACIB si Marjánka půjčila Paminku, aby se spolu předvedly v Junior Handligu. Podařilo se jim probojovat do semifinále, ze kterého už dál nepostoupily. To ale vůbec nevadilo, Pamča si to užila a Marjánka snad taky :D. Nevynechaly jsme ani procházení stánků a potkaly zde několik známých i neznámých lidí, se kterými jsme vždy nějaké to slovo prohodily :).

29.10. Vystoupení

Dnes jsme s Pami zatančily v Centru Maják.

28.10. Výlet

Po dlouhé době (tedy podle nás určitě) jsme nutně musely s Marjánkou vyrazit na pořádnou procházku. Tentokrát okolím Kutné Hory. Především jsme se pohybovali stezkami lesem kolem Kaňku, ale nakonec jsme zavítali i do města, kde jsme budili pozornost, ale nejvíce se nad smečkou rozplývali tři anglicky mluvící turisté :D. Naše smečka byla v klasickém zastoupení Pamča, Aidička, Justýnka a náš ochránce Apollónek :). Celý den jsme si parádně užili a už se moc těším až zase někam vyrazíme.

 

19.10. Každý den chodíme na procházky a na jednu z nich jsem po dlouhé době vzala foťák, takže TADY jsou jedny z prosluněné podzimní.

18.10. Čmuchání po Chlumu

Na dogtrekkingové závody do Mladé Boleslavi jsme se vypravili v sobotu. Zvolili jsme krátkou trasu, která nakonec měřila jen 12 km, ale byla opravdu moc hezká. Vedla především krásnou přírodou. Na trase nás čekaly dokonce tři kontroly, kde jsme také dostali nápovědy ke kontrolním otázkám. Jednou jsme se bohužel trošku zamotali v mapě, a tím ztratili docela hodně času. Do cíle jsme se vrátili s časem dvě hodiny a patnáct minut. Celkově na mě tato akce udělala dojem a město Mladá Boleslav se mi velmi zalíbilo :).

20.9. Bludička cup

Náš oblíbený dogtrekking ve Velkém Meziříčí. Letos na nás čekala trasa dlouhá 20 km. S časem 3 hodiny a 4 minuty jsme obsadili 1. místo! Paminka pěkně šlapala, bylo slunečno, (i když vyhlášení už probíhalo za deště), lidé příjemní, no co dodat... zase za rok nashledanou :).

Cestou... aneb kontrolní otázka.

6.-7.9. Mistrovství ČR mládeže v agility

Do Litoměřic jsme vyjely už v pátek. Čekaly nás tak dvě noci ve stanu. Sotva jsme se tam vešly, ale zvládly jsme to. Měly jsme asi nejmenší stan pro tři psy a nás dvě s Marjánkou :D. Ale k samotným závodům. Jako první se běžela hra - gambler postavený Jitkou Marouškovou. Pak už se střídal jumping a agility. Jednotlivci a družstva. Naše družstvo Small gang závodilo ve složení - kavalír, šeltie, knírač a kříženec. V jumpingu jednotlivců, který stavěla Katka Lerlová se Paminka šla podívat na Katku, která stála kousek od slalomu, patrně zavzpomínala na předloňský tábor :D. Za celý víken jsme chytly jednu diskvalifikaci, jinak jsme vždycky nějak doběhly. Většinou v agi s odmítačkou u houpajdy. Byl to náročný víkend a jsem moc ráda, že Pamíček běhal a snažil se. Celkově jsme skončily na 17. místě z 30, což si myslím je na naše první velké závody hezký výsledek :).

31.8. MČR KKCHS

Mistrovství republiky kavalírů v agility se konalo v Nymburce. První běh byl jumping, kde se Paminka umístila na 3. místě. Na druhý běh agility-finále, začalo pořádně pršet a to se ví, že opravdu v tomto se Pami nic moc dělat nechce. Ale Paminka zabojovala a makala až mě překvapila, jak přeletěla houpačku. A to doslova. Pak už jsme měly zbytek parkuru trochu zmatený a nasbíraly jsme nějaké odmítnutí a chybu za houpajdu. Doběhly jsme na 16. místě. Celkově se Paminka umístila na 7. místě z 29 kavalírků :).

 

22.-24.8. Pár dní o prázdninách jsme vejletovaly tentokrát u Marjánky. Zase jsme nachodili, tentokrát i s Apollónkem několik kilometrů. Naštěstí nám nevyšlo žádné parné počasí, což psi ale i my rozhodně uvítali. Fotky z výletů jsou TADY.

Primaverácké letní sportování

14.8. Výlet Údolím Doubravy

Ve čtvrtek jsme s Primaveráky vyrazily na výlet. My s Pamčou ráno nejprve autobusem, potom nás nabrala Lenka s Megie, se kterou jsme autem vyjely na místo srazu, do Třemošnice. Odtud jsme všichni společně odjeli na Bílek, kde začínala naše procházka. Začátek trasy byl trochu náročnější po kamenech a občas nás cestou čekal nějaký kopeček :-). Pohodovou procházku jsme, i když ne úplně všichni zakončili v restauraci v Chotěboři.

17.8. Klubové sranda závody

Protože je s Primaveráky prostě fajn, tak jsme se zúčastnily i sranda závodů na cvičáku ve Vinici. Čekalo nás několik soutěží. Například chytání piškotů, tuneliáda, gambler, běh, ve kterém měl každý za úkol předvést tři triky a také se dostalo na páníčky, kteří si zkusili několik překážek :) a rozeznat plemena psů... Po součtu výsledků z jednotlivých disciplín se nám podařilo obsadit 1. místo. Bylo to opravdu povedené odpoledne. A už teď se moc těším na nějaké další setkání :).

 

9.8. O hrníčky na dušičky vodníka Pentličky

Od čtvrtka u nás byla Marjánka se šeltičkami, takže jsme výletovaly jako vždy :). Ale v sobotu jsme vyrazily na nedaleké, dříve plánované závody do Kácova. Poprvé jsme startovaly v kategorii SA2. První zkouška se nám povedla zaběhnout čistě a umístit se na 1. místě na Výborně, ale bohužel jsme dostaly nějaké trestné za čas, tudíž se nám bohužel do trojek nepočítá. Jinak Paminka běžela moc hezky, jsem velmi spokojená. Video ke shlédnutí ZDE. Po zkouškách byl na řadě závod dvojic, kde jsme se úspěšně diskly, neb jsem nebyla dostatečně rychlá, ale Justýnka to zachránila a s jedním odmítnutím doběhla do cíle. To nám stačilo na 3. místo. Ve druhé zkoušce se nám nezadařilo u rozlišovačky tunel x áčko. Stihly jsme se v tom vedru, které bylo po celý den smočit v řece. Závody to byly vydařené a to nejen proto, že jsme si odvezly celkem sedm hrnečků na dušičky, několik piškotů a uzlíků, ale především proto, že krásně rychle ubíhaly a určitě se do Kácova znovu vrátíme :).

Foto (nahoře): Iva Suchardová

Fotky z našich výletů (ČT-NE) jsou TADY!

19.-26.7. Borderka camp

Letní výcvikový tábor neboli Borderka camp se konal v Nových Hradech. Letos jsme se s Pamčou věnovaly dogdancingu pod vedením Vandy Gregorové. Vanda nám poradila se spoustou nových cviků. Učily jsme se například chůzi stranou nebo couvaný slalom :). Jednou jsme si dokonce zatančili jako kavalíří dvojice s Brixem a jeho paničkou Katkou. Středeční promítání a páteční grilování nemělo chybu. Tábor to byl moc fajn. Sešel se nás tu docela nízký počet, což si myslím nebylo vůbec na škodu. Utvořily se tak ideální výcvikové skupinky po třech, kde na každého zbylo dost času. Všichni byli moc fajn. Týden utekl jako voda. Poděkování patří Terce Frumarové, která tábor uspořádala a navíc byla výcvikářkou agility. A také Vandě, která se nám věnovala, jak jinak než při lekcích dogdancingu.

Fotky k nahlédnutí ZDE!

5.-12.7. Jeseníky

Po tom, co jsme vybalili kufry v krásném penzionu, jsme se prošli do nedalekých Koutů nad Desnou a zpátky do Loučné. V neděli nás čekalo město Jeseník a hlavně lázně Priessnitz, kde jsme se plánovali projít po parku, ovšem začalo silně a vytrvale pršet, takže se naše procházka bohužel trochu zkrátila. Nicméně jsme si to večer vynahradili opékáním... V pondělí konečně vzhůru na Praděd. Příjemná cestou byla chata Švýcárna kousek před vrcholem. Náš celý okruh byl dlouhý 24 km. Vyšlo nám krásné počasí, pro mě to byl jednoznačně jeden z nejlepších výletů. Mám prostě hory ráda :). Úterý, abychom si trochu odpočinuli jsme navštívili papírnu ve Velkých Losinách a odpoledne přečerpávací elektrárnu Dlouhé Stráně. Další den byl na programu Rejvíz - mechová jezírka. Mimochodem tady pěkně žraly nějaké mušky :D. Oběd jsme si dali na Eko farmě, kde vařili naprosto výborně! Nacpaní jsme si ještě udělali jeden vycházkový okruh. Ve čtvrtek - Šumperk. Nejdříve jsme navštívili čarodějnické muzeum, a pak se prošli městem. A závěr dne jsme nemohli zakončit lépe. Říká se, že nejhezčí pohled na svět je z koňského hřbetu, a tak jsme se na Jeseníky podívali i takhle :). Vyjeli jsme na vyjížďku, já s koněm Viktorem. Po pár letech jsem si to zase strašně užila. V pátek jsme se vypravili na Šerák. Cestou hřmělo, byla mlha a občas pršelo. Nahoře bylo vidět snad jen na metr. Cestou zpátky se to zase začalo zlepšovat. Poslední den jsme se pohybovali okolo vojenské pevnosti Bouda. Část z nás šla obdivovat Boudu zevnitř. Druhá část, kam jsem patřila já jsme se procházeli po okolí v lesích. Tím naše dovča pomalu končila...

Fotogalerie

S Pradědem na Pradědu...

14. - 15.6. ČMKU Junior Open

Den začínal tím, že jsem vstávala v půl páté ráno. Dvou a půl hodinová cesta nám krásně utíkala, jenže... na místě jsem zjistila, že jsem doma jaksi nechala výkoňák :o. Naštěstí mi ho můj hodný táta přivezl a my mohly závodit. Hned po tom, co jsme postavili stan, nás už čekala prohlídka na první zkoušku SA1. Šly jsme na řadu hned jako druhé. Zaběhly jsme čistě, ve slušném čase. Druhou zkoušku taktéž. Naposledy jsem si to chtěla užít v jedničkách a opravdu se to povedlo. Nejen, že Paminka běžela krásně, ale oba dva běhy vyhrála! Mezi první a druhou zkouškou nás ještě čekala ZOPka, na kterou jsem nás přihlásila. A ono to vyšlo. Paminka složila zkoušku ZOP! Na to, že skoro pořád pršelo a Paminka se opravdu nerada pohybuje v tomto hnusu, to dala :). Po tom, co pro nás skončil závodní den jsme vyrazili na prochajdu (já, můj táta, Marjánka a naše psí holky). Poté jsme si daly výborné grilované maso a zároveň byly na vyhlášení. Přebraly jsme medaile a čokolády, a pak šly dovečeřet. Večer jsme si ještě s ostatními povídali, a tak... :). V neděli ráno jsme sledovali frisbee. A pak už nás čekal běh agility a jumping. V prvním zmiňovaném běhu jsme nasbíraly tři odmítnutí. První u houpajdy, ale zvládla jí vcelku rychle a na druhý pokus, takže supeeer :). Potom se nám nějak nedařilo u slalomu. V jumpingu jsme zaběhly čistě, i když v trošku pomalejším čase, únava už byla znát, a tak to tady na bednu nestačilo. Opět jsme počkaly na vyhlášení, kde jsme ještě přebraly pohár za včerejší součty - 1. místo. Víkend to byl fajn, jen jsme toho moc nenaspaly, ale užily jsme si ho a to je hlavní :).

29.5. Video

Asi rok staré, ale prozatím nezveřejněné video některých Paminčiných tríčků je ZDE. Je skvělé sledovat jaké dělá pokroky :).

3.5. Okolo Kutné Hory

Naše zatím nejdelší dogtrekkingové závody dlouhé 19,5 km. Nádherná trasa okolím Kutné Hory nám zabrala tři a půl hodiny a my získali 3. místo z 32 účastníků. V cíli jsme opékali buřty, povídali si. Bylo to naprosto úžasné :).

1.5. Kumerské pohoří

Na prvního Máje jsme se nechaly pozvat na výlet se šarplaninci. S mírným blouděním krásnou přírodou jsme se dostali ke Psím kostelů a Skalní bráně. Ušli jsme asi přes deset kilometrů, na dramatičnosti dodávalo pořádné hřmění, ale naštěstí se nám bouřka vyhla. Nakonec ještě poseděli v hospůdce v Ralsku a odjeli domů.

19.4. Dvojzkoušky Horní Počernice

Parkury od rozhodčí Katky Lerlové se mi líbily. První zkoušku jsme doběhli čistě. Zase jsem si ji moc užila, nebýt menšího záseku na kladině. Nicméně jsme se umístili na 4. místě se zkouškou na Výborně, čímž Paminka splnila přestup do kategorie SA2! Ve druhém běhu jsme se diskli, tradičně na houpajdě, je to škoda, protože jinak běžela krásně.

13.4. O Ratenickou Blechu

Zúčastnily jsme se agility závodů. Počasí ráno nevypadalo moc dobře, ale nakonec se vyjasnilo jen foukal vítr. První se běžela zkouška, kterou jsem si moc užila. Paminka běžela krásně sice jsme se delší dobu zdržely na kladině, ale jinak to bylo super! Čistý běh a páte místo. Druhý byl na řadě jumping, kde jsme měly dvě odmítnutí, jednou se Pami vrátila z tunelu a podruhé po někom koukala u slalomu :o. V poslední běhu - open pro nás byla stěžejní houpačka. Je pravda, že tenhle běh Pamik trošku flákal, ale na houpačce zazářila! Zvládla ji úplně s přehledem .)! Závody to byly trochu delší, ale moc jsme si je užily. Také proto, že tu s námi byla Marjánka, Míša a Hanka se svými chlupáči :).

6.4. Postupové zkoušky

Primaveráci pořádali na svém cvičišti ve Vinici nedaleko Čáslavi zkoušky DD. Jako rozhodčí přijeli Alena Smolíková a Daniela Šišková. Chtěla jsem s Pami složit Dwd1, ale nevešly jsme se do časového limitu, takže si brzy zkoušku zopakujeme.

29.3. Dogtrekkingové hrátky jarním Polabím

Jako tradičně jsme naší závodní sezónu zahájili na trekku v Nymburce. Stejně tak jsme "šli" trasu s názvem Vycházka dlouhou 10 km s časem 1 hodina 34 minut. Ovšem díky záludným otázkám jsme nasbírali dvacet trestných minut, ale i přesto jsme se umístili na 4. místě.

26. 3. Paminka oslavila třetí narozeniny!

22.-23.3. Výlet

Zase jsme si udělaly bezva výlet s Marjánkou a Aidou, Justýnka tentokrát nemohla, protože doma marodí. Čekal nás asi 15-ti kilometrový okruh. Druhý den se nám pokazilo počasí, ale přesto nám to nedalo jít alespoň na kratší procházku.

Všechny fotky zde - http://nomkkchsp.rajce.idnes.cz/Vylet_s_holkama/#P3223417.jpg

 

9.-12.3. Volno a výlety :)

Tento týden máme volno, ale nepřipadalo v úvahu, že bychom se chtěli nějak flákat :D. V neděli navečer k nám přijela Marjánka s Aidou a Justýnkou. Vyrazili jsme ještě na kratší procházku. V pondělí nás čekal 11 kilometrový výlet. I když jsme byli po naší první společné noci trochu unavené, tak jsme si trasu užívali. Vyšlo nám úžasné počásí, které se stále drželo :). Večer jsme si ještě zajeli na trénink agility. Ukázalo se, že naše obavy, aby nebyly holky unavené, byly naprosto zbytečné. Makaly naprosto krásně. Kromě Pami jsem si ještě část jednoho z parkurů zkusila zaběhnou s Justýnkou. Další den nás čekal nejdelší výlet. Zpestřili jsme si ho jízdou vlakem. Pro šeltie to byla premiéra, kterou ovšem zvládli dobře. O Pamince se ani nemusím vyjadřovat, to je zkušená cestovatelka :). Samotná procházka nám velice rychle utíkala, klábosili jsme, fotili, dokonce i blbli na hřišti a tak dále.. :). A tak nám ani nepříšlo, že jsme ušli 19 km. Večer jsme tradičně šli spát docela pozdě. Do půlnoci se to prostě nedá! Poslední den z našeho vejletění, bohužel. Tentokrát jsme šli do Bylan asi 9 km. Tam jsme poobědvali pizzu a razili dál. Ovšem se změnou. Paminka s Justýnkou zůstali odpočívat s Marjánky mamkou. Pamuška si hověla v posteli, takže jí to vůbec nemrzí. My ještě přibrali dva křížence Karu a Šanyho a Marjánky spolužačku Lucku i Aida ťapala dál. To už bylo jen posledních 6 km. Cílem měla být zmrzlina, kde měli k naší smůle zavřeno. Znovu jsme se krásně prošli, a pak už jen pobalili a vrátili se domů. Strašně rychle nám ty tři dny utekly. Celkem jsme ušli něco přes 45 km. Všichni jsme si užili spoustu legrace, pohybu a už teď se nemůžu dočkat, až zas někam vyrazíme :).

Všechny fotky zde - http://nomkkchsp.rajce.idnes.cz/Tury_10.-12.3./#P3103326.jpg

 

15.2. Výlet

Opět jsme vyrazili na pořádný výlet. Trasu jsme zahájily ve Svatém Mikuláši, dále pokračovali přes Svatou Kateřinu, Starý Kolín zpět do Mikuláše. Ušli jsme asi 16 km. Holky se vyřádily, trochu nás prohnaly po poli, když se rozhodly pronásledovat zajíce, ale naštěstí si to včas rozmyslely. Z toho ovšem musím vynechat Justýnku, která se jako vždy chovala vzorně :). Den jsme si báječně užili!

Další fotky naleznete zde - http://nomkkchsp.rajce.idnes.cz/Vylet_15.2.2014/

31.1.

Přes zimu rozhodně nelenošíme a vyrážíme na různé výlety a procházky... :). A také občas jezdíme na tréninky agility do haly k naší Míše :).

1. 1. 2014


2013

29.12. Vánoční sraz sheltií

Strávili jsme příjemný den ve společnosti šeltičkářů. Kromě kavalíra čili Pamči tu z jiných zástupců plemen byla čivava a border kolie. Já jsem pomáhala s organizací. Na Paminku čekalo vystoupení DD, kdy s námi tančila kamarádka a její šeltie Justýnka na naší Pipi sestavu. Pro ostatní byly nachystány různé hry, poobědvali jsme v hospůdce a nakonec vyrazili na procházku. Celý den byl fajn, poznala jsem nové lidi a skvělou Katku, díky které "to" vlastně vzniklo.

28.12. O Ratenickou beranici

Dnes jsme se více než po půl roce zúčastnili agility závodů. První parkur stavěla Jaroslava Podmolová. Přišel mi docela jednoduchý. Doběhli jsme s jednou chybou a 2 odmítnutími (ale jinak běžela krásně) na 3. místě na D. Druhá zkouška SA1, kterou stavěla prozměnu Jitka Maroušková se nám skutečně povedla. Byla v ní houpačka, se kterou už rok "bojujeme". Ale tentokrát to vyšlo! Paminka běžela krásně, čistě, houpačku zvládla bez zaváhání! Udělala mi obrovskou radost! Zkouška na V a 4. místo k tomu. Poslední byl jumping, kde se Pami začuchala a spíš koukala, kde co lítá. Tři odmítnutí, tudíž diskvalifikace.

30.11. Freestyle dog

Závody dogdancingu. Bohužel se nám příliš nedařilo. Paminka neměla svůj den. A celé to proběhlo, tak nějak narychlo. Začátek sestavy byl špatný, ale postupně se začala chytat a ke konci už hezky vnímala. Samozřejmě, že naše sestava vypadala poněkud jinak než jsem zamýšlela, ale i to se stává.

15.11. Pyžamová párty

Na párty jsem tančila a samozřejmě, že s Paminkou :).

2.11. MVP - Double Cacib

Podruhé a naposledy jsme se zúčastnili junior handlingu. Holt už jsem stará :-D. Podařilo se nám postoupit do semifinále. Paní rozhodčí Hana Kunfalvi byla moc sympatická. Výstavu jsme si užili, zvláště pak prohlížení a nakupování ve stáncích :).

Vystoupení

Večer nás ještě čekalo vystoupení dogdancingu na plese. Paminka byla skvělá až na jedno začuchání k nějaké věci na koberci :-o. Jinak se celou dobu krásně soustředila a hlavně na ní bylo vidět, že jí to baví :). Diváci nás i během sestavy odměňovali potleskem. Naše vystoupení, které bylo jako překvepení nese samé pozitivní ohlasy, z čehož mám obrovskou radost!

Video ke shlédnutí tady - http://nomkkchsp.rajce.idnes.cz/nastenka/#Pami_vystoupeni_2.11.2013_2_.jpg

28.10. Výlet

O svátečním dni jsme si zase udělali pořádnou procházku. Já tentokrát měla o pejska víc. Měla jsem totiž na hlídání kavalíra Edieho. Dopoledne jsme byli na cvičáku, kde jsme trochu agilitili, a tak různě blbli :). Potom jsme se vydali do města na oběd, tam si na zahrádce oné restaurace, kde se mimochodem naši pejsci chovali vzorně, Edík trochu pohrál s restouračním psíkem :). Když jsme se tedy najedli vyrazili jsme na procházku okolo Kutné Hory. Zpočátku jsme museli jít trochu městem, kde naše smečka poutala pozornost turistů :), ale zbytek trasy vedl v lesích, polních cestách... Ušli jsme asi deset kilometrů. A dokonce jsem zpátky s Pami a Ediem jela domů vlakem, ale oba dva to zvládli na jedničku!

Foto - http://nomkkchsp.rajce.idnes.cz/Vylet_okolo_KH_a_cvicak#PA283188.jpg

 

Pami v TV!

V neděli 19.10. jste mohli vidět Pami v pořadu Náš zvěřinec na ČT :D. Díl nese název Šlechtic a pracanti, který se natáčel na květnové MVP v Praze.

Na tento díl se můžete podívat zde - http://decko.ceskatelevize.cz/nas-zverinec

19.10. Postupové zkoušky

Paminka složila svou první dogdancingovou zkoušku Freestyle 1 na Výborně! Posuzovala Petra Malá. Po zkouškách jsme se šli projít na Letnou, kde jsme potkali mimo jiných dva kavalíří kamarády :).

5.10. Výlet - Svatý Mikuláš

V sobotu se na našem cvičáku konala brigáda, kde jsem poctivě odpracovala 4 hodiny :). Po brigádě jsme se přesunuli ke kamarádce Marjánce a po obědě vyrazili na pořádnou procházku. Ušli jsme asi 9 km po loukách, parku, lese. Cestu jsme měli zpestřenou nálezem hub, ostružin a jiného...:).

Na fotky se můžete podívat tady - http://nomkkchsp.rajce.idnes.cz/Vylet_-_Svaty_Mikulas/#PA053115.jpg

15.9. Bludička cup

Dogtrekking dlouhý 15 km ve Velké Meziříčí. Tentokrát jsme měli společnost. Šla s námi ještě kamarádka a její mamka, které jsme na konci trochu utekli :). Zvolili jsme klidnější tempo, ale ke konci jsme zabrali a do cíle dorazili s časem 2 hodiny a 36 minut. Před vyhlášením jsme měli spoustu času, tak jsme se ještě trochu podívali do města. Nicméně jsme se umístili na 3. místě!

14.9. Psí hry na Ranči Dalu

Ráno pršelo, ale naštěstí se počasí umoudřilo a my mohli vyrazit na 7 km procházku v okolí Kozohlod, kde se akce konala. Trasa vedla především po lesních cestách k zajímavým místům. Hned na začátku si Pamču zamiloval krátkosrstý koliák Merlin :). Po návratu jsme se občerstvili a povídali :). Měli jsme ještě připravené různé otázky s kynologickou tematikou samozřejmě :). Odpoledne jsme soutěžili v různých hrách. Šlo například o chytání piškotů, opičí dráhu, kde měli pejsci vyskočit na lavici, proskočit kruhem... v této hře jsme byli na druhém místě :). Dostali jsme spoustu palmlsků a vzorků granulí. Podle mě to byl naprosto úžasný den!

image image

Kutnohorský deník

Fotky - http://nomkkchsp.rajce.idnes.cz/Psi_hry_na_Ranci_Dalu/#P9143087.jpg

8.9. MČR Dogfrisbee

Jako diváci jsme se jeli podívat na dogfrisbee do Nymburka. Vítězem se stala Lucie Schönová s Dixi. Kromě frisbee byli k vidění ukázky pasení, dogdancingu... Bylo tu moc fajn. Na závěr jsme si udělali příjemnou procházku :).

14.-21.7. Beskydy

Letošní dovolenou jsme trávili v Beskydech. Jeden z našich výletů byl na Radhošť (1129 m.n.m.). Nemohla chybět nejvyšší hora Beskyd Lysá Hora (1323 m.n.m.). Pami se ukázala jako opravdu zdatná turistka, neb to všechno zvládla po svých a svým běháním si trasu mnohanásobně prodloužila :). Navštívili jsme několik měst a v neposlední řadě se také podívali na Slovensko a do Polska.

Salaš Krajinka (Slovensko)

28.6.-6.7. LVT Svojanov

Prodloužili jsme si pobyt příjezdem již v pátek. První noc jsme se moc nevyspali – tvrdá matrace a naše fenky, které začaly štěkat vždy, když se nám málem podařilo usnout. Na sobotu jsme měli naplánovanou návštěvu štěňátek Krašských pasteveckých psů v chovatelské stanice My sentinel, kde kromě krašáků mají ještě dva ausíky :-). Udělali jsme procházku kolem Bečvy, stavili se na oběd a vyrazili zpět do Svojanova, kde už nás čekalo zahájení tábora. Každé ráno jsme s Paminkou vstávali na stopy. Obě nás to bavilo a také bych chtěla v čmuchání pokračovat. Po stopách a snídani jsme trénovali agility s Martinou Konečnou. Dopoledne nás ještě čekalo vystavování s Libuškou Brychtovou, na které jsem si půjčovala spíše šeltii Justýnu. Od 13.00 jsme měli dogfrisbee bez psů s Katkou Růžičkovou. A strašně moc mě to nadchlo :-). Odpoledne ještě jeden trénink agility a zachvilku poslušnost s Romčou, která nám se spoustou věcí poradila a to i na stopách. Večer jsme vyráželi na procházky a potom většinou na přednášku. Přes den se také pejsci mohli vykoupat, i když Pamča dává přednost přinášení klacků. V pátek se kvůli dešti bohužel nekonaly ukázky zkoušek ZOP a ZZO. Za to ale obedience (OB-Z, OB1). Následovali závody v Minidistance a potom hod do dálky bez psů ve kterém jsem se umístila na 3. místě. A na závěr táborová výstava. V sobotu už nás čekali agility závody. První jumping, který jsme zaběhli čistě. Druhý běh agility, ve kterém jsme se zdrželi na kladině. Mezitím jsme ještě balili a vyklízeli chatku. Po obědě následovalo rozdání cen a ukončení tábora. Do auta jsme dokázali naskládat všechny věci, cestou se ještě stavili na vynikající palačinky a naše dovolená skončila. Musím říct, že jsem si tam báječně, hlavně psychicky odpočinula.

Foto: http://nomkkchsp.rajce.idnes.cz/LVT_Svojanov_2013/#P6292756.jpg

http://apollon06.rajce.idnes.cz/LVT_Svojanov_1._turnus_29.6.-6.7.2013/#2013-06-2911.12.48.jpg

25.6.

Červen byl v režii spíše nepsích aktivit, ale samozřejmě se Pami věnuji každou volnou chvilku. Týden jsem strávila v Anglii, což bylo naprosto úžasné a doufám, že se tam někdy podíváme společně :). Další týden jsem byla místo tří dnů dva dny na vodě kvůli počasí. V dešti a zimě 20 km po Sázavě mi úplně stačilo... Co mě opravdu mrzí, že jsem kvůli tomu musela odmítnout vystoupení s Paminkou :(.

A na závěr dva úlovky z Anglie:

Kavalír a Angličanky (KKCHS totiž pochází z Velké Británie)

A jak si Pami užívá v horkých, letních dnech :-).

25.5. Dogtrekking Okolo Kutné Hory

Váhala jsem jakou trasu zvolit. Ráno jsem se vzbudila a nebylo mi nejlíp. Přemýšlela jsem, zda vůbec půjdem. Vzala jsem si prášek a nemohla se rozhoudnout. Po prášku mi bylo mnohem lépe, a tak jsme tedy vyrazili. Nakonec jsem byla ráda, že jsme šli trasu krátkou - 9,5 km. Byla opravdu moc pěkná! Přiběhli jsme do cíle v čase 1 hod 29 minut a umístili se na 3. místě. A to jsem si říkala, že půjdeme vycházkových tempem :). Celá akce se opravdu vydařila byla tu moc příjemná atmosféra a vůbec všechno a všichni:). Dokonce je o nás zmínka i v novinách :).

11.5. Cena Alavisu

Naše premiéra na neoficiálních dogdancingových závodech. Startovali jsme v kategorii dvojice spolu s Marjánkou a šeltií Justýnkou. Naše sestava se odehrávala v duchu Pipi dlouhé punčochy. Vytančili jsme si 2. místo. Největší radost jsem měla z pochvaly od Petry Malé i ostatních závodníků :). Vůbec jsme tomu nemohli uvěřit :). Rozhodčí: Petra Malá, Vanda Gregorová, Anna Říhová

Video sestřih z celé akce naleznete zde - http://www.youtube.com/watch?v=zcHJk8TlYs8 (my jsme v čase 4:08)

5.5. MVP Praha

Hned druhý den jsme se vypravili na mezinárodní výstavu psů do Letňan. Samotnou by mě to asi ani nenapadlo, ale díky mé kamarádce jsem nás přihlásila do junior handlingu. Výsledky dopadli nad má očekávání. První kolo jsme úspěšně zvládli, paní rozhodčí mi ani nechtěla věřit, že jsem v junior handlingu poprvé. Postoupili jsme tedy do semifinále, kde jsme ztratili jeden bodík, a proto jsme se už do finále nedostali.

4.5. Polabská stezka

Náš druhý letošní dogtrekking tentokrát v Lysé nad Labem. Účast byla velká, celkem 31 týmů. Někteří to i celé běželi :-o. Měli jsme docela štěstí, jen co jsme dorazili do cíle začalo pršet. Trasu dlouhou téměř 13 km jsme zvládli v čase 1:55 a umístili se tak na 13. místě.

28.4. Coursing

Na našem cvičáku se uskutečnil trénink coursingu, kterého jsme se také zúčastnili. Byla jsem zvědavá, jak bude Pami reagovat. V prvním běhu asi ještě úplně nechápala, co se po ní chce, tak jsem část běžela s ní, ale ve druhém běhu to zvládla skvěle.

21.4. Kutnohorský groš

Aneb závody na domácí půdě :). Na cvičáku jsme byli celý víkend. Sobota patřila brigádám a neděle agility závodům. Rozhodčí byl Antonín Grygar. Měla jsem strach z těžkých parkurů, ale nakonec jsem to zvládla :). Začínalo se agility CACAg, kde jsme se diskvalifikovali hned na druhé překážce, kterou byla houpačka, protože na tu Pami z nějakých důvodů už dlouho nechce, ale na trénincích se to zlepšuje :). Další byl jumping CACAg, kde jsme skončili na 10. místě. Nakonec byl opět jumping a 10. místo. S výsledky jsem spokojená vzhledem k tomu, že z ktg. A1 nás tu moc nebylo. Nejkrásnější bylo vždy, když jsme doběhli jakou měla Pamča radost :).

30.3. Dogtrekkingové hrátky jarním Polabím

Vyrazili jsme na trasu dlouhou 11 km. Start a cíl byl v motorestu Ohio. Počasí nám nakonec vyšlo pěkné, na sluníčku to krásně hřálo. I když jsme se vrátili docela zablácení, zvlášť Pami. Oproti minulému ročníku jsme se polepšili, protože tentokrát jsme měli všechny otázky správně i čas byl lepší s 1 hodinou 39 minut jsme obsadili 3. místo z 18! Moc se nám tu líbilo a těšíme se na příští rok :).

26.3. Paminka oslavila své 2 narozeniny. Neuvěřitelně to letí... Hlavně hodně zdraví!

16.3. Orlické hory

V sobotu jsme vyrazili do Orlických hor na běžky. Bylo krásně, svítilo sluníčko... Hned na začátku jsme potkali partu lidí oblečených do různých kostýmů :-) - šlo o ukončení zimy pro běžkaře. Pamča měla ze začátku trochu tendenci plést se ostatním běžkařům pod nohy, ale poměrně brzy pochopila, že to, tak nepůjde. Jinak hezky poslouchala .-) Celkem jsme ujeli asi 15 km. Chvíli jsme byli i v Polsku. Potkali jsme také různé psíky, ale Paminka byla ze všech nejmenší. Zkrátka poslední letošní sníh jsme si užili víc, než dobře :-).

20.2.

Už dlouho jsme se neozvali. Takže, co jsme celou tu dobu dělali? Chodili jsme běžkovat - Pamča se vždycky krásně vylítá. Ona má moc ráda sníh, chytání sněhových kuliček, běhání ve sněhu... Prostě si to užívá:-) (bylo by to lepší nebýt těch kuliček, které se na ní někdy nabalují). Samozřejmě každý den chodíme na procházky, občas vyrazíme někam na výlet. Nedávno také Pami dohárala, měla poměrně dost nápadníků, kteří se dobývali k nám domů a stále nás pronásledovali. Trénujeme cviky z dogdancingu a brzy se chystáme na trénink agility do haly k naší skvělé trenérce Míše. Čeká nás několik psích akcí, tak se zase někdy ozvu :-).

17.2.

Po dlouhé době dokončena sekce AKTIVITY.

Webová stránka byla vytvořena pomocí on-line webgenerátoru WebSnadno.cz