DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2011 - 2012

2011 - 2012

28.12. Návštěva

V pátek jsme strávili velmi příjemné odpoledne s Marjánkou a dalšími... Chtěli jsme trochu potrénovat, ale naši pejsci měli jiný názor (asi to bylo tím dnešním úplňkem? :-)). Také jsme šli na procházku, to už se jim líbilo víc :-).

Měli jsme šikovnou fotografku, takže tady se můžete podívat - http://nomkkchsp.rajce.idnes.cz/Prochazka_-_Bylany/#mobilnBylanyastar050.jpg

             

11.11. Seminář Obedience

Neděli jsme strávili na semináři s Markem Pavlů a psem Jackem. Bylo to pro nás zase něco nového.

14.10. Emilův dvojskok

Poprvé na oficiálních závodech - dvojzkouškách agility. Rozhodčí byla paní Alice Glöcknerová. První zkoušku jsme doběhli s jednou chybou ve slalomu na 4.místě na VD. Druhou zkoušku jsme doběhli čistě s dobrým časem na 2.místě na Výborně!

28.9. Svatováclavské hopsání+O spotovní naději plemene KKCHS

Pamča měla den, kdy je taková línější a moc se jí nechce. Běhali jsme v kategorii začátečníci.

Jumping-8.místo

Hra pro KKCHS-6.místo

Agility-15.místo

O sportovní naději KKCHS- 5.místo

26.9. Hlídání

Nyní hlídáme pejska našich známých kavalíra Edieho.

            

16.9. Bludička cup

Šli jsme náš druhý Dogtrekking tentokrát ve Velkém Meziříčí. Trasa, kterou jsem vybrala byla dlouhá 15km. Vedla pěknou přírodou. Zvládli jsme to v čase 2hod. 52min. a umístili se na 1.místě! Odpoledne jsme viděli ukázky poslušnosti, obran, dogdancingu, agility a dogfrisbee. Diváci si to mohli vyzkoušet, ovšem s mým puchýřem jsme to vynechali. A nakonec jsme v tombole vyhráli poukaz do psího salónu :-).

6.-8.8. Chata

Chodili jsme na procházky a tady je pár fotek- http://nomkkchsp.rajce.idnes.cz/Na_chate/#P8072099.jpg postupně budou přibývat.

 

26.-29.7. Letní výcvikový tábor

Strávili jsme čtyři dny na LVT na ranči DALU v Kozohlodech. Celou tu dobu s námi trénovala Katka Lerlová. Jen škoda, že Pami zrovna hárala. Ale jinak se nám tu moc líbilo. FotkY naleznete - http://www.primavera-agility.cz/novinky/

Čtvrtek: Dopoledne po příjezdu jsme se hned dali do stavění stanu, který něl tak svoji premiéru. Potom následoval oběd. Byli jsme rozdělení do tří skupin- závodníci, pokročilí a štěňata. My jsme patřili do závodníků. Odpoledne byli agility. Naše skupina šla na řadu, jako první.

Pátek: Den začínal výbornou snídaní. Potom jsme cvičili dogdancing. Pamča se učila křížit tlapky a stydět se. Také jsme šli na procházku k rybníku. Navečer jsme běhali agility.

Sobota: Dneska jako první byly hry a také hry s klecí. Potom jsme se vydali na procházku do lesa. Ještě před obědem si, kdo chtěl mohl vyzkoušet obrany. Odpoledne měli být agility, ale začala bouřka, padaly kroupy a hrozně pršelo. Skoro všem nateklo do stanů. Takže jsme začali po skupinách cvičit dogdancing. Když jsme docvičili, tak přestal jít proud, což trvalo do druhého dne.

Neděle: Měli jsme mít závody v agility, ale všude bylo hrozné mokro a každou chvíli pršelo, tak jsme měli jiné soutěže. Například tunely- jenže v těch bylo mokro a to se Pamče úplně nezdálo. Ze začátku to vypadalo, že jí to ani moc nevadí, ale pak se před jedním zasekla a chvíli trvalo, než se nechala přemluvit, pak už běžela dobře. Nakonec jsme si vylosovali cizého psa. Pamču si vylosoval David, já Atose se kterým jsme se umístili na 2.místě. Po soutěžích jsme uklidili překážky naobědvali se a jeli domů.

20.7. Spokojený pes

Navštívili jsme prodejnu Spokojený pes v Havlíčkově Brodě. Prodejna je velká a přehledná. Pami se nakupování líbilo zvlášť, když dostala nějakou dobrůtku. Odnesli jsme si odtud několik věcí. Například plášťěnku, košík na kolo něco dobrého atd. Nakonec jsme šli na procházku po Havlíčkově Brodě.

30.6. Ratenické agi hopsinky

Zúčastnili jsme se neoficiálních závodů agility. Patřili jsme do kategorie Junioři. Byla jsem s Pamčou velmi spokojená běhala krásně, skoro vůbec si nevšímala okolí. A navíc běhala bez pamlsku!!

Open- 2.místo

Jumping-1.místo                                  Small+Madium se hodnotili dohromady!

Součet S+M -1.místo

Nakonec byla ještě hra - tuneliáda, ale tam nevím kolikáte jsme byli.

    

27.6. Klubové minizávody

Na ukončení sezony před prázdninami se pro začátečníky u nás na cvičáku v Kutné Hoře konaly klubové závody agility.

Dopadly jsme následovně: Jumping- 1.místo/8

                                       Agility- 6.místo/8

                                       Paralelní běh- 4.místo/8

23.6. Třebětínská pejskiáda

Celý den svítilo sluníčko a bylo velké teplo....  aneb jak začít?

Nejdříve nás čekala výstava-kategorie psi s PP a bez PP do 40cm. Nejdříve jsme šli jedno kolečko v kroku, druhé v klusu. Když jsme čekali než půjdem, tak se tam Pamče velmi zalíbila myší díra... Potom následovali další kategorie. Po pauze na oběd byl Pes šikulka- Pami cvičila hezky, soustředila se lidi a psi kolem jí ani moc nerozhodili. Jen jednou se kousíček oddálila, protože uviděla mamku, že se přesunula. Ale hned pokračovala v plnění cviků. Zvládli jsme to... Později následovala překážková dráha, na kterou jsem nás dohlásila, až na místě. Pami běžela dobře, ale zasekla se v látkovém tunelu, který byl delší, než je zvyklá. Další problém byl velmi klouzavé áčko, takže jsem ji radši trochu jistila, protože jsem se bála, aby z něj nespadla. Ani v jedné kategorii jsme se neumístili, ale to mi nijak nevadí...  Jsem na Paminku velmi pyšná, že to všechno zvládla.

  

           

 

20.5. Klubová výstava

Jeli jsme se podívat na výstavu Kavalírů do Kutné Hory. Pami má předkus, takže jsme se jeli jen podívat, ale i tak se nám tam líbilo.

5.5. Návštěva

V naší vesnici se začíná rozšiřovat plemeno Kavalír king charles španěl :-) - konkrétně máme  přírustek v podobě BT pejska jménem Edík. Jistě, že jsme se museli navštívit. Bylo zrovna ošklivo, tak se honička konala v obýváku. Skvěle se spolu vyřádili.Tam jsem také zjistila, že Pamča přece nebude pít s jiným psem ze stejné misky. No Pamela a Eda myslím, že skvělá dvojka:-).           Fotky z jejich řádění budou, co nejřjív. 

28.4.- Vzala jsem na procházku foťák- pár fotek - http://nomkkchsp.rajce.idnes.cz/K_rybniku_28.4.2012/# , ještě musím napsat, že šla s námi Radka, která má podíl také na některých fotkách.

22.4. Kutnohorský groš

Byla jsem pomáhat na závodech agility, které se konaly na cvičáku, kde trénujeme s Pami.

21.4.- jsme měli být původně na dogtekingu, ale na cvičáku byla brigáda, a tak jsem nás z dogtrekingu odhlásila. (ale už máme vyhlídnutý další... :-) )

26.3. Narozeniny

Dneska je Pami 1 rok! Všechno nejlepší, také sourozencům Petersonovi a Priscille.

24.3. Dogtrekkingové hrátky jarním polabím

Poprvé jsme si vyzkoušeli dogtrekking. Zvolili jsme trať zvanou Vycházka, dlouhou 11km. Vstávali jsme o něco dřív, než jsme zvyklí, ale vůbec nám to nevadilo. Cesta docela utíkala a i přes uzavřený most, ke kterému jsme nějakým omylem dojeli a museli se vracet. Počasí se vydařilo. Do cíle jsme dorazili v čase 1hod.56min., ale jedna špatně zodpovězená otázka-10 trestných minut, takže 2 hod. 6min. Umístili jsme se na 5. místě.

Fotky-http://nomkkchsp.rajce.idnes.cz/Dogtrekingove_hratky_jarnim_polabim_2012#P3241848.jpg

25.2.- 29.2. Jizerské hory

Vyjeli jsme na hory. Chodili jsme na procházky, byli běžkovat-Pamča se pěkně proběhla, protože pořád lítala kolem nás. Když začalo pršet, tak se ukázalo, že jediná Pamča má kvalitní kabát. Až při cestě zpátky na benzínce nám auto odmítlo nastartovat, ale nakonec se nějakou záhadou zase rozjelo. Pami tady také oslavila 11 měsíců. 

               

            cestou...                                                                                                      po procházce....

11.2. Po dlouhé době aktualizace....

V lednu jsme byli na cvičáku řekla bych, že to Pamču bavilo i kladinu zvládla. Jenže kvůli mrazům jsme teď nebyli a také procházky jsme trochu zkrátili a vracíme se úplně promrzlý. Když napadl sníh tak jsme byli na běžkách-to se Pamča divila, co jsme si to nasadili za prkna a najednou jsme rychlejší. 

1.1.2012

První den v roce dopadl, jak nejhůř mohl. Umřel můj první pejsek Max ve věku 10let 9měsíců 27dnů. Nikdy na Tebe nezapomeneme...

           

**********************************************************************************************************************************************

24.12. Vánoce

Na štědrý den jsme se vydali na pořádnou procházku. Šli jsme většinou po polních cestách, loukách,lesem, aby se mohli psíci pořádně proběhat. Samozřejmě ani večer jsme na ně nezapomněli Max dostal konzervy. Pamča novou hračku, známku na obojek a oba dva různé pamlsky.

18.12.

Veselé Vánoce a šťastný Nový rok! Přejí Jana&Max&Pami

Dneska Pami poprvé viděla sníh, nosila kuličky ze sněhu a proháněli se s Maxem.

Minulé tři týdny Pami hárala.

Na pár fotek z procházek se můžete podívat (klik)→ tady!

12.11. Mistrovství ČR v dogdancingu

V Praze na Žižkově proběhlo MR v dogdancingu. Závodilo se ve všech divizích. Vystoupení byla zajímavá a skvělá. Mohli jsme vidět i kategorii dvojic a ukázky ze služební kynologie a abych nezapomněla tak nakonec i zumbu. V divizích A, B, C  vyhrála Vanda Gregorová s All that Brandy Gentle Mate (AUO), v divizi D Mira Bednářová a Amazing Extra Temperament (BOM). Rozhodčí: Andrea Rezková, Petra Malá, Lucie Smolíková

     

 

6.11. Agility

V neděli jsme byli na posledmím kurzu agility, takže začneme chodit až od příštího roku. Podívali jsme se na ukázku flyballu, který se mi moc líbil. Měli jsme závody a s Pami jsme se umístili na 1. místě vůbec jsem to nečekala mám z toho obrovskou radost.

  

5.11. Mezinárodní výstava psů

Jeli jsme se podívat do Prahy na výstavu. Líbilo se nám tam byla to změna, protože jsem na výstavě nikdy nebyla. Předplatila jsem si Psí kusy a k tomu dostala nějaké dárečky (granule, knížku, šampon).

9.10. Emilův dvojskok (agility)

Konaly se dvojzkoušky, byli jsme se podívat, protože se konaly na cvičáku, kam chodíme trénovat s Pami. Byla docela zima, ale i přesto se nám tam líbilo.

 

21.9. Procházka

Ve středu, když nebylo co dělat a potřebovala jsem i trošku unavit Pamču, tak jsme vyrazili na procházku. Vytáhla jsem i Radku, které bych chtěla poděkovat za videa a fotky (až je upravím, tak se na ně budete moct podívat). Vydali jsme se na zříceninu hradu. Procházku jsme si užili Pamča se vylítala, i když ze začátku na mě koukala jestli to fakt myslim vážně, ale nakonec byla spokojená.

10.-11.9. Dogfrisbee v Nymburku

V sobotu se konaly závody v Nymburku. A v neděli mistrovství ČR v dogfrisbee, kde jsme už bohužel být nemohli. Moc se nám tam líbilo a určitě ještě na nějakou takovou akci pojedeme.

4.9. První kurz agility

V neděli jsme se s Pami zúčastnili prvního kurzu agility. Cvičili jsme tunel, který Pami docela šel. Zatím byla trochu mimo z ostatních psů, ale doufám, že se to časem zlepší. Tak uvidíme, jak nám to půjde za týden.

image

24.8. Kuba & Bessi

Dneska za Kubou přijela tahle krásná samička. Všechno proběhlo jak má, tak uvidíme jaká budou mláďata.

     image

26.7. Pami je o měsíc starší

Naší holce jsou už 4 měsíce natočili jsme video co už umíme, které bude na stránkách co nejdřív.

2.7. - 9.7. Týden na Moravě

V těchto dnech jsme strávili týden na Moravě. Zde jsem byla jen s Pami ( Max už kvůli zdravotnímu stavu s námi bohužel jet nemohl sad ). Musim říct, že nikde v restauraci jsme neměli se psem problém. Prošli jsme různé parky, kde Pamča s radostí lítala. Podívala se i na zámek, kde celou prohlídku prospala v tašce na rameni. No a také jsme byli navštívit Paminy ségru a mámu ( brácha už je u nových páníčků ) v Tučapech. Přivítala nás smečka pesanů, a pak si Pami zařádila se ségrou. 

Pami v parku u rybníka...i když to na fotce moc nevypadá

      

 

30.6. Nejhezčí mazlíček kutnohorska

Pokud chcete můžete Maxe nabo Pami podpořit svým hlasem. Více:http://kutnohorsky.denik.cz/zpravy_region/nejhezciho-mazlicka-vyberete-vy-ctenari20110629.html 

 

18.6. Článek o Maxovi v časopise psí kusy.